1 litr rybího vývaru, 300g syrového rybího masa, 60g cibule, 60g pórku, 40g rajčatového protlaku, 150ml bílého vína, olej, citron, petrželová nať, provensálské bylinky a máslo na zjemnění. Opečené řezy bagety nebo jiného pečiva.
Na rozpáleném oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli, přidejte rajčatový protlak a ten také krátce opékejte, až trochu zahoustne. Přidejte pórek a vše zalijte bílým vínem, lehce osolte a do tohoto základu vložte na menší kousky nakrájenou rybu. Jen krátce ji poduste a poté zalijte vývarem.
Pokud použijete suché bylinky, pak je přidejte do polévky. Když budete mít čerstvé byliny, nasekejte je a krátce spolu s petrželovou natí zapěňte na másle a do polévky je přidejte na závěr před podáváním.
Vedle opečených krutonků pečiva můžete do polévky vložit i vařené široké nudle nebo jiné těstoviny, případně i na kostičky nakrájený polotvrdý sýr.
Polévky
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: