Na čtyři porce je třeba 600 g štiky, 60 g cibule, stroužek česneku, 200 ml rybího vývaru, smě čerstvých bylinek (tymián, šalvěj, rozmarýn, petržel), 60 ml smetany, sůl, olej, 50 g másla, žemle či rohlíky.

Osolené porce ryby zprudka a krátce opečte na sádle a nechte stranou. V kastrole nebo vyšší pánvi s poklicí opečte na oleji cibulku, když začne zlátnout přidejte pár plátků česneku, hrubě pokrájené bylinky a vzápětí zalijte vše rybím vývarem. Do tohoto základu vložte opečené porce štiky a vše jen velmi pozvolně, bez míchání, duste pod poklicí. Stačí jenom pár minut. Na závěr zjemněte trochou smetany. Na talíř položte na másle opečené kousky nebo kolečka žemle či rohlíků, na ně dejte porce ryby a vše přelijte vydušeninou. Krášlete sekanou směsí bylinek.

Dušené ryby

On-line kuchařka

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

rybsdr@pvtnet.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: