Ve většině případů se ryby nejprve omráčí úderem nad oči a následně usmrtí řezem ve spodní části hlavy za skřelemi. Tam je totiž ve většině případů srdce a proříznutím této oblasti dojde zároveň k samovolnému vykrvení ryby. Proto je dobré po usmrcení nechat rybu v klidu několik minut ležet, popřípadě přitom zachytit krev do papírové utěrky. V případě menších ryb, u kterých se při dalším zpracování neodřezává hlava je možné naříznout či natrhnout těsně za hlavou páteř.

Prvotní zpracování ryb

Zpracování a úprava ryb

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

info@cz-ryby.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: