Pro čtyři osoby mějte: 4 pstruhy, 160g cibule, sůl, majoránku, tymián, šalvěj, 100g prorostlé slaniny, sádlo či olej a cibulovou nať nebo pažitku.

Pstruhy nařízněte zevnitř podél páteře až ke hřbetu tak, že půjdou na plech položit naplocho kůží navrch. Zevnitř je osolte a ochuťte čerstvými bylinami.

Na pánvi rozpečte na nudličky krájenou slaninu spolu s cibulí krájenou na kroužky.

Na plech vyložený pečicím papírem dejte na čtyři hromádky opečenou slaninu a cibuli. Na každou pak položte pstruha tak aby se cibule a slanina schoval pod rybu. Povrch, tedy kůži pstroužků potřete trochou oleje a vše intenzivně pečte (200 stupňů) přibližně 10 minut podle velikosti ryb. Na závěr pomázněte ryby máslem a nechte je dojít ve vypnuté odvětrané troubě. Podávejte s chlebem, pečivem nebo bramborovým pyré, směsí zeleniny a třeba i lepenicí.

Pečení v troubě

On-line kuchařka

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

info@cz-ryby.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: