pro 13, 2020

Oblíbený recept na netradičního vánočního kapra


Kapr pečený na kmíně s rukolovým salátkem a vařeným bramborem

Suroviny

600 g porce kapra

1 lžíce oleje

1 lžíce másla

kmín

sůl

Rukolový salátek:

400 g rukoly

2 jarní cibulky

8 ks cherry rajčátek

1 lžička medu

šťáva z 1/2 citronu

pepř

1 lžíce olivového oleje

600 g vařených brambor

1 lžíce rozpuštěného másla

1/2 lžíce najemno krájené petrželové natě

Postup

Do mísy vložíme rukolu a přidáme k ní na čtvrtky pokrájena rajčata a jarní cibulku s natí. Zálivku si připravíme smícháním medu, šťávy z citronu, čerstvě namletého pepře a olivového oleje. Vše vymícháme do homogenní emulze, kterou zalijeme rukolu před servírováním, a dobře promícháme.

Na pánev nasypeme trochu kmínu a počkáme, až kmín začne pukat (praská). Přidáme olej s máslem a po jejich nahřáti vkládáme porce ryby kůži dolů. Pečeme cca 4 minuty z každé strany při střední teplotě.

Kapra položíme na salátek, přidáme vařené a máslem omaštěné brambory. Dozdobíme petrželovou natí.

Doba přípravy 25 minut

Energetická hodnota 1 porce 1535 kJ / 367 kcal

Recept, foto poskytl mistr kuchař Ing. Eduard Levý

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

info@cz-ryby.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: