Oblíbený recept na netradičního vánočního kapra
Kapr pečený na kmíně s rukolovým salátkem a vařeným bramborem
Suroviny
600 g porce kapra
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
kmín
sůl
Rukolový salátek:
400 g rukoly
2 jarní cibulky
8 ks cherry rajčátek
1 lžička medu
šťáva z 1/2 citronu
pepř
1 lžíce olivového oleje
600 g vařených brambor
1 lžíce rozpuštěného másla
1/2 lžíce najemno krájené petrželové natě
Postup
Do mísy vložíme rukolu a přidáme k ní na čtvrtky pokrájena rajčata a jarní cibulku s natí. Zálivku si připravíme smícháním medu, šťávy z citronu, čerstvě namletého pepře a olivového oleje. Vše vymícháme do homogenní emulze, kterou zalijeme rukolu před servírováním, a dobře promícháme.
Na pánev nasypeme trochu kmínu a počkáme, až kmín začne pukat (praská). Přidáme olej s máslem a po jejich nahřáti vkládáme porce ryby kůži dolů. Pečeme cca 4 minuty z každé strany při střední teplotě.
Kapra položíme na salátek, přidáme vařené a máslem omaštěné brambory. Dozdobíme petrželovou natí.
Doba přípravy 25 minut
Energetická hodnota 1 porce 1535 kJ / 367 kcal
Recept, foto poskytl mistr kuchař Ing. Eduard Levý
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: