Amur bílý je kaprovitá býložravá ryba s podlouhlým nízkým tělem. Konzumenty je amur ceněn především díky chutnému bílému masu, které je chutné, šťavnaté a málo tučné s obsahem lehce stravitelných bílkovin, vitaminů A, D, B6 a B12, vápníku, jódu, fosforu a draslíku. Je v prodeji jak chlazené (trup, kuchaná celá ryba, podkovy či filety), tak mražené a uzené. Nejlépe chutná maso pocházející z amurů o hmotnosti 2–4 kg. Hodí se k pestré škále úprav – dušení, vaření, pečení, grilování a smažení, ideálně v těstíčku či trojobalu. 

Amur bílý

Chované ryby

Produkce ryb

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

rybsdr@pvtnet.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: