Tolstolobik bílý patří k chutným rybám z čeledi kaprovitých. Tato robustní ryba nabízí velmi široké kulinářské možnosti ve studené i teplé kuchyni. Maso tolstolobika je tučnější než u jiných kaprovitých ryb, proto je vhodné zejména k uzení. Jeho dostupnost je u živé ryby od října do května, u mražených výrobků o měsíc déle, tedy do června. Živý tolstolobik se prodává o váze 2 – 4 kg. Nejchutnější jsou menší ryby, jimž není potřeba stahovat kůži. Tolstolobik je rybí vegetarián  a proto má jeho svalovina nejnižší obsah škodlivin ze všech druhů ryb, jež plují v našich vodách. Jemné sněhobílé maso příjemné chuti lze přidat do rybích karbanátků, marinovat v octovém nálevu či jen lehce podusit.

Chované ryby

Produkce ryb

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

rybsdr@pvtnet.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: