Mezi nejoblíbenější ostnoploutvé ryby patří okoun říční. Má výborné maso, lze je stavět na úroveň masa lososovitých ryb, má málo kostí a mezisvalové kůstky u něho úplně chybí. Jeho tvrdé, do kůže pevně vrostlé šupiny se odstraňují velmi špatně. Lze si však odpomoci tím, že stáhneme kůži i se šupinami. To se dělá i při zpracování velkých ryb na filé. Dvěma řezy podél obou stran hřbetní ploutve se nařízne kůže od hlavy až k ocasu a stáhne se do stran, směrem k břichu. Maso okounů je skvělé především pečené a grilované. Dá se také smažit, vařit a dusit.

Okoun říční

Chované ryby

Produkce ryb

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

rybsdr@pvtnet.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: