Tolstolobik bílý patří k chutným rybám z čeledi kaprovitých. Tato robustní ryba nabízí velmi široké kulinářské možnosti ve studené i teplé kuchyni. Maso tolstolobika je tučnější než u jiných kaprovitých ryb, proto je vhodné zejména k uzení. Jeho dostupnost je u živé ryby od října do května, u mražených výrobků o měsíc déle, tedy do června. Živý tolstolobik se prodává o váze 2 – 4 kg. Nejchutnější jsou menší ryby, jimž není potřeba stahovat kůži. Tolstolobik je rybí vegetarián a proto má jeho svalovina nejnižší obsah škodlivin ze všech druhů ryb, jež plují v našich vodách. Jemné sněhobílé maso příjemné chuti lze přidat do rybích karbanátků, marinovat v octovém nálevu či jen lehce podusit.
Chované ryby
Produkce ryb
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: