Lín obecný je považován za doplňkový, hospodářsky významný druh ryby. Má velmi chutné maso, které obsahuje lehce stravitelné, plnohodnotné bílkoviny a žádoucí tuky se značným množstvím nenasycených mastných kyselin. Lín má velmi silnou sliznatou kůži s jemnými, hluboce zasazenými šupinami. Někdy se sice stahuje, ale neškrábe se. Šupiny totiž při tepelné úpravě dokonale změknou a při jídle pak už nevadí. Lín je v sortimentu sladkovodních ryb obvykle dostupný v období podzimních a jarních výlovů, tedy cca od října do března. Lína je možno opracovat jako kuchanou rybu nebo filet. Oblíbenou úpravou je i uzení lína. Výrobky jsou dodávány chlazené nebo mražené. Tržní lín obecný se prodává ve váze od 0,3 kg.
Chované ryby
Produkce ryb
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: