600g filetů či porcí z kapra, sůl, bílý pepř, citronovou kůru, provensálské byliny 100g tvrdého sýra, 100g tuku na pečení, 100g hladké mouky, 1 vejce sezamová semínka a vejce na potření těsta drcená rajčata, suchou bazalku, oregano, cukr a vinný ocet.

Ze strouhaného sýra, změklého tuku, mouky a vejce uhněťte hutné těsto a vložte ho na dvacet minut do lednice. Filety z kapra marinujte asi hodinu ve směsi oleje, soli, citronové kůry, bílého pepře a pomletého provensálského koření.

Z odleželého těsta vyválejte tenký plát, z něho pak nařežte proužky, do kterých spirálovitě zabalíte porce ryby. Podobně jako se balí kremrole. Jednotlivé kousky pokládejte na pečicí papír, těsto potřete vejcem a posypte sezamovými semínky. Pečte při 200 stupních asi 10 minut (podle velikostí porce a síly vyváleného těsta). Případně dopečte krátce pod grilem.

Konzervovaná drcená rajčata zvolna odvařte v pánvi či rendlíku spolu s kořením do zahoustnutí. Přitom je ochuťte trochou cukru, octem a solí a podávejte spolu s pečenou rybou a libovolným salátem.

Pečení v troubě

On-line kuchařka

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

info@cz-ryby.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: