600g tolstolobika, sůl, grilovací koření či steakové koření, olej, worcester a trochu plnotučné hořčice. Na smetanový dip mějte kysanou smetanu, nakládaný křen, citronovou šťávu a pažitku.

Tolstolobika nejlépe filety nakrájejte na stejnoměrné kousky, větší kostky či hranolky včetně kůže. Z oleje, soli a směsi koření, worcesteru a hořčice smíchejte marinádu a tou kousky ryby ochuťte a nechte hodinu předem odležet. Pečte je pak v předehřáté troubě na pečicím papíru při teplotě 220 stupňů 5 – 7 minut a následně je nechte v orné troubě dojít – záleží na velikosti kousků.

Do kysané smetany namíchejte nakládaný smetanový křen. Přidejte citronovou šťávu a posekanou pažitku případně trochu soli. Tuto studenou omáčku pak přidávejte vypečeným kouskům ryby. Jako přílohu můžete zvolit vařené či šťouchané brambory ale také pečivo a listový salát.

Pečení v troubě

On-line kuchařka

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

info@cz-ryby.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: