800g kapra, 100g prorostlé slaniny, 40g špeku, 4 krajíce chleba, 1 cibuli, sůl, klobásové koření, 60g sádla. Vůně slaniny a klobásové koření skvěle doplní maso z kapra pečeného intenzivně v troubě.

Nejprve však v pánvi na sádle krátce osmahněte cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření (mletou papriku, mletý kmín a zázvor, koriandr, mletý sušený česnek).
Touto směsí pak potřete předem osolené porce kapra. Na sádlem potřený pečicí papír na plech pak naskládejte krajíce chleba, rozdělte na ně porce kapra a každou pak překryjte plátky slaniny či uzeného boku. Vše pečte v troubě na 180 stupňů maximálně 10 minut a v odvětrané troubě pak krátce nechte dojít.

Také můžete vyzkoušet jiný způsob úprav v troubě. Nejprve nastavte teplotu na 110 stupňů a zvolna asi 15 minut kapra upravujte zvolna a následně dopékejte pokrm pod grilem tak, aby se kůže navrchu opekla do křupava. V tomto případě můžete slaninu vložit do zářezů v porcích kapra.

Pečení v troubě

On-line kuchařka

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

info@cz-ryby.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: