1.000g úhoře, 1.500g soli, 2 vaječné bílky, bylinky podle možností, máslo, citron. Originální způsob úpravy vhodný i pro jiné druhy ryb upravené v celku, tedy v kůži.

Ze soli a bílků smíchejte solné těsto a tím obalte čistou rybu, v tomto případě nakrájenou na stejnoměrné válečky. Do masa můžete zabodnout či vložit vonné bylinky (rozmarýn, tymián). Těsto ze soli lze různě ozdobně tvarovat a zdobit.

Obalení proveďte na pomaštěném plechu nebo pečicím papíru. Úhoře v soli pak pečte v troubě při 180 stupních asi 30 minut podle jeho velikosti. K samotné konzumaci budete potřebovat kladívko na rozbití nazlátlého solného obalu a dále máslo, případně citrónovou šťávu na pokapání lahodných kousků masa a také čisté ruce protože ty jsou patřičným příborem k této delikátní úpravě. Kůže ryb je při této úpravě velmi slaná a zpravidla se nekonzumuje.

Pečení v troubě

On-line kuchařka

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

info@cz-ryby.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: