Populární kapří hranolky nebo také škvarky se připravují zpravidla smažením. Přitom se přímo nabízí skvělá varianta prakticky bez tuku, ideální na kompozici se salátem a podobně. Kapří filet prokrájejte tak aby „neměl“ tenké kosti (viz Kuchyňská úprava).

Poté z něj nařežte stejnoměrné pásky – hranolky. V misce si připravte marinádu. Trochu vody, může být i pivo, tmavá sojová omáčka, sladká paprika, mletý zázvor, drcený kmín (toho dejte nevýraznější množství) a syrový nebo práškový česnek a sůl. Na půl kilogramu ryby přidejte ještě vrchovatou lžíci bramborového škrobu. V této marinádě promíchejte kousky ryby. Následně je pečte v troubě předehřáté na 215 stupňů na pečicím papíře asi 4 minuty.

Vedle kapra lze takto upravit i jiné druhy ryb. Snadná a rychlá příprava je vhodná především k využití se zeleninovými saláty ale i v kombinaci s těstovinami se sýrovou omáčkou a podobně.

Pečení v troubě

On-line kuchařka

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

info@cz-ryby.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: