Nejenom z tuňáka či lososa ale i z našeho kapra připravíte překvapivě skvělou lahůdku. Filet z kapra rozřízněte podélně tak, aby zvlášť zůstala hřbetní část s drobnými kostičkami.
Z obou částí seřízněte kůži. Břišní díl bez kostí nakrájejte na stejnoměrné proužky a marinujte je ve směsi soli, cukru, octa a sojové omáčky v dobře uzavřené nádobě alespoň dva dny.
Hřbetní pruh důkladně osolte a trochu ocukrujte, následně potřete olejem s nadrcenými či jemně sekanými bylinkami. Jednotlivé kousky ryby pak utěsněte v mikroténovém sáčku tak, aby k masu nemohl vzduch, případně uzavřete ve vakuu. Marinujte v lednici 4 – 6 dnů přičemž každý den ryby přeložte, obraťte tak, aby sůl a další ingredience prostoupily opakovaně svalovinou.
Marinované kousky masa pak krájejte na jemné plátky a na talíři či míse je doplňujte ochucenou majonézou, hoblinkami parmazánu, lístky rukoly, kapkami olivového oleje či ochucenou kysanou smetanou.
To, co platí o kaprovi, lze připravit samozřejmě i z jiných druhů ryb.
Studená kuchyně
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: