Remuláda je výrazně ochucená majonéza doplněná případně i dalšími surovinami. Pokud do ní vložíte vařené nebo i pečené rybí maso a necháte ho dva nebo tři dny proležet, věřte, že vás čeká skvělá lahůdka.
Rybí filety nebo porce osolte a nechte hodinku proležet. Potom maso osušte papírovou utěrkou a zprudka opečte na oleji, nebo potřete olejem a pečte na grilu. Stačí jenom poměrně krátká úprava.
Ještě teplé maso pokapejte citronovou šťávou nebo octem a po chvíli až vychladne, ho vložte do připravené remulády. Dělám to zpravidla tak, že nechám kůži z filetu navrch, aby zůstala čistá, a celý spodek ryby leží v remuládě. Takto upravenou rybu pak nechte dobře zakrytou proležet v lednici. Remuládu můžete doplnit předem spařenými nitkami kořenové zeleniny, drobně krájenou cibulkou, nakládanou okurkou nebo jinou nakládanou zeleninou.
Skvělá je remuláda upravená s cibulí a posekanými houbami v kyselém nálevu. Remuládu je vždy nutné výrazně dochutit octem, bílým pepřem, případně hořčicí, ale i kečupem, worcesterskou omáčkou a podobně.
Studená kuchyně
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: