Na 4 porce je třeba 700g čistého rybího masa, 100g tvrdého sýra, 50g jemných ovesných vloček, 120ml sladké smetany, sůl, mletý kmín, zázvor, saturejka, rozmarýn, tymián, muškátový oříšek, kopr, máslo.
Libovolné rybí maso zbavené kůže a silných kostí nejprve jemnými řezy nožem prokrájejte tak, aby se malé pružné kosti zkrátily na délku cca 2–3 milimetry. Poté maso spolu s kořením, solí a smetanou rozsekejte ve strojku s rotujícími noži. Do fáše vmíchejte ovesné vločky a jemně nastrouhaný sýr, sůl a koření. Vše důkladně vymíchejte.
Do máslem vymaštěné formy pak vložte paštikovou směs a zvolna ji pečte v troubě ve vodní lázni přikrytou alobalem. Upravujte ji jen ve velmi mírné teplotě 110 stupňů podle velikosti forem asi 20–35 minut.
Vychlazenou paštiku podávejte s kysanou smetanou medem a citronovou šťávou. Můžete ji též doplnit kousky předem spařené kořenové zeleniny.
Studená kuchyně
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: