Další ze zaručených návodů jak uchovat rybí maso a přitom si pochutnat. V podstatě se jedná o porce nebo kousky ryb zprudka opečené nebo smažené a následně vložené do kyselého láku s kořením.
Smažené podle Miloše Štěpničky: na jeden kilogram ryby budete potřebovat na prvotní smažení dvě vejce, hladkou mouku, strouhanku, olej na smažení a sůl.
Na lák si připravte 400ml octa, 100ml vody, 100g cibule, sušenou papričku, celý pepř, bobkový list, hořčičné semínko, 50g cukru 10g soli.
Rybu nakrájejte na menší kousky, osolte a obalte v trojobalu jako klasický řízek. Následně usmažte a nechte vychladnout. V rendlíku svařte ocet, cukr, sůl, koření a nakrájenou cibuli a tímto lákem pak zalijte smažené kousky ryby vložené do sklenice. Nechte vše nejméně tři, lépe však pět dní uležet a podávejte s nakládanou zeleninou.
Studená kuchyně
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: