Ideální je rybí maso zbavit páteře, žeber a všech silných kostí, potom nakrájet filety na menší proužky nebo kousky a důkladně vše osolit a nechat do druhého dne v lednici.
Druhá fáze přípravy pak spočívá v tom, že připravíte silný octový lák s kořením (jalovec, celý pepř, bobkový list, koriandr) případně i s cibulí a česnekem. Jeden díl vody s vyvařeným kořením a tři díly octa svařte s trochou soli a nalijte na rybí maso. Pokud spěcháte, použijte lák horký a za tři dny může menší kousky konzumovat.
Lépe je však užít lák chladný a nechat vše ležet pět až sedm dnů umáčknuté a uzavřené v lahvi nebo kameninové nádobě. Láku nemusí být mnoho, ale důležité je, aby ryba byla pod jeho hladinou.
Studená kuchyně
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: