Je obdobou kapra v rosolu s tím, že ztuženého vývaru je v hotovém pokrmu jen velmi málo. Terinu lze přirovnat k jakési rybí tlačence, kterou ale může kromě čistého vývaru doplňovat také tvaroh, kysaná smetana šlehaný sýr a podobně.
Často se doplňuje bylinkami, koprem ale třeba i vařenými vejci, strouhanými žloutky a podobně.
500g vařeného masa z kapra bez kostí a kůže, 150ml silného rybího vývaru, 100g měkkého tvarohu, 100g vařené kořenové zeleniny, petrželová nať, čerstvý kopr, 15 - 20g želatiny, sůl, ocet V teplém rybím vývaru rozpusťte želatinu, přidejte ocet případně sůl a následně rychle vmíchejte tvaroh, nakrájenou či nastrouhanou kořenovou zeleninu a posekané bylinky. Vzniklou směs hned potom rozdělte do menších tvořítek nebo větší formy a nechte do druhého dne ztuhnout. Podávejte s kysanou smetanou ochucenou medem.
Studená kuchyně
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: